Abyaneh Hotel, Iran - Polarsteps
Van de buitenwijken van Esfahan en de gestoorde nachtrust begeven we ons terug wat noordelijker om één van de oudste dorpjes te bezoeken van Iran namelijk Abyaneh. De weg leidt ons hoog de bergen in.
We zijn nu méér dan 1 maand onderweg. de Landrover is hoedanook mijn tweede thuis maar zelf snak ik naar een goed bed en de mogelijkheid om ongerantsoeneerd te douchen. Ik reis nu eenmaal een pak minder luxueus dan Eric. Ook hij vindt het een goed idee en we boeken twee kamers in het driesterren Abyaneh Hotel. Héél lieve eigenaars, mooi verzorgd hotel en krakend proper. Méér moet dat niet zijn. Kostprijs 30€/kamer ontbijt inbegrepen.
Ik neem de mogelijkheid om wat bij te slapen en tegen 19h15 vind ik Eric terug in de lobby samen met de eigenaars, zoon en vrouw en nog een ouder familiekoppel. De vrouw geeft les aan de universiteit. Het wordt gezellig keuvelen in het Engels met thee, hapjes en fruit om de 73 ste verjaardag te vieren van de eigenaar van het hotel. Voor de volgende avond worden we,door de zoon en zijn vrouw, uitgenodigd voor een typische Iraanse maaltijd. Een uitnodiging die we dankbaar aanvaarden.
We treffen het eigenlijk met het weer. De enige keer dat we even regen hebben gehad waren we aan het rijden. Wel een hevige stortbui die ons zicht op de rijbaan serieus verstoorde.
Ook zien we amper overlanders, reizigers zoals wij. Tot nu toe drie, maar niet in de mogelijkheid tot een gesprek. Ook toeristen zien we amper. COVID heeft een behoorlijke bres geslagen.
Dag 35
Totaal afgelegde afstand : 8.440 km