Dubai, United Arab Emirates - Polarsteps
We hebben afgesproken met Patrick en Katrin,
het Belgisch koppel dat we even voor de overtocht hebben leren kennen. Ze hebben een appartement op het Marjan Island aan de Arabische Golf in de Verenigde Emiraten. Eerst doen we nog een shopping mall aan om Eric’s uiterst bescheiden reisbagage wat aan te vullen met ondergoed en t-shirts. We krijgen van de Belgen hun thuisadres door, nemen een taxi voor het uurtje rijden dat ons door een onverwachte gebeurtenis naar een te verre locatie brengt.
Dus even terug tot de Pacific Building waar we hartelijk door Patrick en Katrin worden ontvangen. Hun uitzicht is adembenemend.
We krijgen Duvel en Stella Artois waarbij het bier uitzonderlijk smaakt en mijn eerste pintjes sinds Eric de mijne heeft weggegeven!!!!
Patrick en Karin hebben ook afgesproken met een bevriend Tsjechisch koppel, Pieter en zijn vrouw, die al even sympathiek en ongedwongen zijn als zij. Afspraak in de Belgian Beer Café, een levendig uiterst gezellig eetcafé waar we op het terras gaan zitten. Het is 34 graden en het bier is koud. Meer moet dat niet zijn. We eten peppersteak met frietjes waar we ongelooflijk van genieten. Het gesprek gaat hoofdzakelijk over buitenlandse politiek maar wel vanuit een zeer gefundeerd inzicht. De avond is echt gezellig, dus genieten we enorm. Tegen 22h30 nemen we afscheid van iedereen en Patrick zal ons zondag terugzien om het oud gedeelte van Dubai te bezoeken. Mooi gaat dat worden.
Dag 46
Totaal afgelegde afstand : 10.309 km