Ras al-Khaimah, United Arab Emirates - Polarsteps

Abu Dhabi, de ganse dag besteden we aan het bezoeken van het Qasr Al Watan paleis en de Sheik Zayed Moskee. Over beiden ga ik niets schrijven en de foto’s voor zichzelf laten spreken. Woorden komen hier oeverloos te kort. Oordeel zelf maar! Tegen de avond zetten we ons op de parking van de beroemde moskee. Het zou mogen zegt de één en van de andere vliegen we er om 22h00 af wegens sluiting. Het zij zo! Opnieuw op zoek, niet altijd evident. We vinden weer een plaats achter een gigantisch reclamebord, aan de inrit staat groot dat het verboden is. Een trucker laat ons weten dat de politie ons zal wegjagen. Opnieuw zoeken dus en het wordt later en later. Uiteindelijk en teneinde raad zetten we ons op een zandweg tussen twee werven. Er is héél veel lawaai, maar ik ben te moe om verder te zoeken. Ongelukkig genoeg is de zandweg aan de zijkant van de werven afgeschermd waardoor de wind dat beetje verkoeling niet kan geven. We gaan van 41 graden naar 37 graden en lager wil het niet. Voor het opzetten van de tent is het te laat en te donker, dus slaap ik in de auto. Bijzonder slecht idee. De vochtigheidsgraad is héél hoog en het zweet loopt letterlijk van je lijf. De ganse nacht!!! Opnieuw hebben we beiden zo’n slechte nacht dat Eric zelfs om 04h00 ‘s morgens zijn Toyota op orde brengt. We zullen er morgen van geweten hebben. Dag 50 Totaal afgelegde afstand : 10.754 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023