Ibri, Oman - Polarsteps
Terug naar Oman om het zuidelijk deel te gaan ontdekken. De papierwinkel gaat steeds vlotter en amper 30 minuten later zijn beide grensposten gepasseerd. Het is snoeiheet en de douane heeft geen zin de auto’s te controleren.De grensovergang ligt nu in Fujarah, de oostkant van Oman. Vandaar richting Ibri. Eric heeft een offroad weggetje gevonden dat ons tussen de bergen en door water uitgesleten canyons brengt. De weg is soms met stukken héél slecht, de hellingen enorm steil en met wat vanzelf losgekomen bouten bereiken we terug de geasfalteerde weg. De weg wordt eentonig, zeker de héél brede autostrade die we, op enkele andere voertuigen, helemaal alleen afrijden. De slechte nacht voordien begint zijn tol te eisen en rond 15h00 stoppen we om een hazenslaapje te doen. Even je ogen kunnen sluiten helpt wel degelijk. Op een groot eindpunt loopt het voor mij bijna fout. Mijn pas wordt bruusk afgesneden door een andere auto die het rond punt wil afrijden, terwijl ik er nog één afslag wil opblijven. Ik moet bovenop mijn rem staan om hem niet te rammen. We eten onderweg een hamburger met frietjes. Het is eigenlijk een take away, maar ze zijn zo blij ons te mogen bedienen dat er in het piepkleine plaatsje een tafel en twee stoelen worden gezet. Het eten is goed, ondanks het feit dat het vlees raar ruikt.
We gokken er op dat dat geen invloed gaat hebben op onze stoelgang. Aan de overkant van de straat kunnen we een simkaart kopen zodat we de blog eindelijk kunnen aanvullen. We rijden een grote vlakte op tussen de weg en de bergen. Zetten onze tenten op, stoeltjes buiten, nog steeds 37 graden maar geen vochtige warmte zoals aan de kust. Het licht briesje geeft ons een koelend gevoel. Om 09h30 trekken we ons terug, Eric in zijn 5 sterren en ik ….. in mijn pensionnetje. Ruilen?
Ik denk het niet!
Dag 54