بيع الورد, Oman - Polarsteps

De nacht verliep stil en uiterst rustgevend. Na de vorige rumoerige van harte welkom. We werken de blog bij, maar zitten nu te ver van de stad om connectie te hebben. We rijden dan ook enkele kilometers terug en zetten ons aan de kant. De achterstand was behoorlijk maar snel ingehaald. Eric vist weer een pittige bergrit uit zijn mouw die ons door een prachtig berglandschap voert. De slingert zich van bergtop naar bergtop. Opnieuw dikwijls zo steil dat we de veldversnellingen moeten inschakelen. Bij het terug afdalen lopen mijn remmen warm en beginnen te ruiken. Eric die achter mij rijdt vangt de verbrande geur op. Terug in veldversnelling verder de berg af om alles te laten afkoelen. In een van de passerende dorpjes gaat Eric even naar de kapper. De coiffeur is van Bangladesh, knipt,scheert, masseert en parfumeert Eric gebruik makend van elk flesje dat hij heeft staan. Het kost hem 2 €. Eten doen we lokaal in een Jemen’s restaurant. Eric’s kip wordt geserveerd echt binnen de minuut ( ?????) . Mijn hamburger wordt bij de buren gehaald. De dag is voorbij en het wordt stilaan donker. Toch besluiten we naar het hoogste punt van Oman te rijden, Jabel Sjams. De weg begint in asfalt om dan 6 km verder in gravel over te gaan over een afstand van 16 km. Steil slingert het pad langs de bergflanken. De hoogte flirt met 2000 m, de afgrond zien we gelukkig niet omdat buiten onze verstralers alles pikdonker is. Eric volgt, wil even bellen met het thuisfront maar vergeet dit door te geven. Ik rij verder en plots zijn we elkaar kwijt. Hij ziet mijn lichten niet meer en ik die van hem niet. Ik volg de gps maar strand doodlopend in een bergdorp. We proberen onze positie door te geven via WhatsApp maar dat helpt niet echt. Ik draai terug, rij een stuk naar beneden en plots zien we elkaars lichten in de verte. Alleen zit hij een stuk lager. Met zoeken en oriënteren op elkaars lichten geraken we terug samen. Nog snel een plaatsje zoeken voor de nacht. Al enkele dagen zien we geen maan meer. Ook de sterrenhemel is ons vreemd. We wachten op totale duisternis maar dat zal voor later zijn. Ondanks we hoog in de bergen zitten is er nog teveel licht. Dag 55 Totaal afgelegde afstand
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023