Alula, Saudi Arabia - Polarsteps

Van Jeddah naar Al Ula, maar niet voor Eric zijn was heeft gedaan. Ondertussen stopt een wagen bij de mijne. We worden uitgenodigd voor thee en koffie, maar de man spreekt geen woord Engels. Ik weiger beleefd omdat we uit ervaring weten dat hierdoor moeilijke stiltes vallen. Wat later komt nummer twee met hetzelfde verzoek. We vragen hem terug te komen binnen een uurtje, zodat de was verder kan drogen. Na een uurtje is hij er terug en rijdt ons voor naar zijn woning. De man bezit een héél grote lap grond waarop hij groenten kweekt om aan de warenhuizen te verkopen. De woningen zijn steeds schaars ingericht, grote ruimte met tapijt, veel kussens, geen tafel noch stoelen, geen kasten. Naast de leefruimte heb je dan de keuken. De man leeft ogenschijnlijk alléén, uit niets blijkt iets anders. In de hoek hangt een flatscreen tv. We krijgen koffie, dan een dun plastiek laken op de tapijt , een schotel en daarop wordt de rijst met kip gekapt. Ieder nog een plastiek lepeltje, enkel voor ons, want hier eten ze alles met hun handen. De oudere man scheurt stukjes kip af en legt ze op onze rijst, Ik huiver een beetje omdat mijn eten aangeraakt wordt maar pas mij aan uit noodzaakt. Uit dankbaarheid eten we ons eten op. Of we nog een uurtje kunnen blijven maar we moeten écht door. We hebben hem gelukkig gemaakt met zijn uitnodiging te aanvaarden en nemen dankbaar afscheid. Verder dan naar Al Ula. Tegen de avond stoppen we aan een afhaal restaurantje om iets te kunnen eten. De kok is Marokkaan. de pizzabakker is Egyptenaar, de kassier is Sudanees en de loopjongen is van Bangladesh. Van een mix gesproken. Net besteld duikt er een Saoudi binnen, die bestelt niets, vraagt herhaaldelijk of onze bestelling wel voldoende is en betaald alles met zijn kaart en gaat dan terug buiten. Thank you!!! Is dat niet mooi zeg? Hoe noordelijker we gaan hoe warmer we worden ontvangen door iedereen. Wat afgelegen vinden we een slaapplaats. De dag was lang en gevuld. Nog even wat buiten zitten en dan ……🥱🥱🥱🥱 Dag 70 Afgelegde afstand : 17.642 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023