Alula, Saudi Arabia - Polarsteps
Al Ula, een stadje in het noordwesten van Saoudi Arabië. Bekend om zijn prachtige zandstenen rotsformaties, gesculpteerd door wind, zand en regen. Prachtig in een omgeving van woestijnzand. Één van de gekende natuurlijke sculpturen is een alleenstaande rots in de vorm van een olifant.
De parking is weer gesloten, komen altijd op het verkeerde uur. Achter de parking is er ook nog plaats in het zand en met onze 4x4’s is dat nooit een probleem. De drone wordt de lucht ingestuurd en na zijn vlucht, net ingepakt, komt de politie kijken wat we daar aan het doen zijn. We krijgen honger, hebben
online een locatie gevonden in de super categorie. Shaden Resort, je mag niet met de auto’s binnenrijden en je moet gast zijn. Ze hebben een restaurant grand chique waar we wel een koffie willen gaan drinken. Dat mag dus krijgen we een rondrit in een golfcar tussen de bungalows die je kan afhuren aan 1.500 €/ nacht met privé zwembad. Het complex is waanzinnig knap gelegen tussen prachtige rotsformaties. In het restaurant, waar we worden afgezet, staat een buffet om U tegen te zetten. Het idee om alleen koffie te drinken wordt vervangen door een doorgedreven lunch. En lékker !!!! Het buffet is krakend vers, ongelooflijk verzorgd, we zijn de eerste eters maar zowat de enige gasten. Na onze luxe lunch, mét vork en mes, rijden we door naar Al-Ula. We willen naar rotsformaties en tombes gaan kijken maar mogen in het gebied niet binnen met onze wagens. De enige mogelijkheid is per georganiseerde bus. In het ticket office boeken we twee tours voor de volgende dag. Één in de voormiddag en één in de namiddag. Eigenlijk wel balen want we hebben een hekel aan toeristisch gedoe.
We wandelen nog even door Old Town van Al Ula en besluiten dan naar The Vieuwpont te rijden. Daar is een fenomenale gelegenheid wat je iets kan eten en drinken. Dit punt, hoog in de bergen, heeft een panoramisch zicht op de verlichte stad. Het is een echte punt, met grote rondes met zitkussens. Alles donker met hier en daar een klein lichtje, ontzettend feeëriek, met muziek die volledig past in deze droomomgeving. Het feit dat alles bijna donker is, verhoogd de aanblik van de sterrenhemel en de immens verlichte stad. Een ongelooflijke aanrader. We genieten van de onwezenlijke sfeer en de prachtige muziek.
Dag 71
Totaal afgelegde afstand : 17.960 km