Maan, Jordan - Polarsteps

Er is een discussiepunt tussen Eric en mij. Kunnen we naar de grens met Jordanië zonder vooraf een visum aan te vragen. Volgens mij niet, volgens Eric wel. Indien niet en indien een electronisch visum niet kan moeten we 1400 km heen en terug rijden naar Jeddah. Ik ben er niet gerust in en Eric zegt ‘ Dan is het zo’ ?????? Tabuk is de laatste echte stad die we doorrijden voor we de laatste 130 km naar de grens met Jordanië doorbijten. We doorkruisen het centrum maar niets weerhoudt ons om te stoppen. Nog even en dan zitten we misschien in Jordanië. De grens van Saoudi Arabië verloopt vlot, ze oogt volledig desolaat en blijkbaar zijn we de enige buitenlanders die op dat moment het land willen verlaten. Dag Saoudi Arabië, het was een helse rit! Ook de Jordaanse kant verloopt vlot, zoals Eric beweerde lukt onze visumaanvraag dankzij de Jordan Pass die we eerder aankochten. Oef! Om 15h00 hebben we ons visum, onze verzekering, wat Jordaans geld en een ‘Welcome to Jordan’ van de laatste grenswachter die de poort voor onze verdere reis voor ons opent. We rijden door naar Ma’an via een echt uitgestrekt woestijngebied met bedoeïententen en kamelen. Eric moet weer even aan de kant wegens motorproblemen. Terug starten helpt weer. Ja, Toyota hé! En de Landrover? Niks, doet gewoon zijn werk zoals altijd. Straf bakske. Onderweg kruisen we een fiere, uitgedoste, rijder op een dromedaris. We trekken er een foto van en als dank geeft Eric hem een, eerder gekregen, doos dadels die de man welwillend aanneemt Hierdoor slinkt onze voorraad dadels tot een redelijke proportie. In Ma’an stoppen we voor slecht eten en wat verder trekken we een uitgestrekte vlakte in voor de nacht.worden we nu gerust gelaten? Dat dacht je! Opnieuw uitgenodigd maar de blog moet worden bijgewerkt dus weigeren we beleefd. Dag 74 Totaal afgelegde afstand : 18.690 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023