Al Tafilah, Jordan - Polarsteps

Ontwaken doen we in de nabijheid van de Desert Highway. We dokteren onze route uit voor Jordanië en omdat we wat hoger de grens zijn overgestoken besluiten we Wadi Rum op de terugweg te doen. Eerst nu naar Ash Shawbak Castle in Jordanië. Een kasteel hoog in de bergen, gebouwd op een heuvel in de 12de eeuw door een koning kruisvaarder. Herhaaldelijk werd het aangevallen door de legers van Saladin. Het kasteel is nog volop in restauratie en verschillende ploegen zijn de grond aan het zeven en onderzoeken. Bij het buitenkomen zien we het kleinste hotel van de wereld. Twee oude mannen hebben de binnenkant van een oude Volkswagen Kever omgebouwd naar een tweepersoonsbed. Héél grappig. We gaan er thee drinken en hun primitief winkeltje bezoeken. Alles ademt oud uit. Tegen de muur hangt een visitekaartje van een Belgische ambassadeur Philip Heuts. Dan verder naar het Dana Reserve, een natuurgebied van meer dan 300 km2. Het bestaat uit een systeem van bergen en wadi’s die voor de regio biologisch zeer belangrijk is. Dana Reserve is opgenomen in het Unesco Werelderfgoed. In het Dana Tower hotel gaan we iets eten. Het hotel is extreem basic maar met aparte terrasjes, veel kussens en ligplaatsen ziet het er knus en gezellig uit. Het eten is goed, maar te duur en de rijst moeten ze nog altijd brengen. We ontmoeten Nederlanders en buiten een Belgisch koppel. Onze auto’s vallen op en iedereen wil wel een praatje. Even later nog wat Belgische fietsers, een echte vergadering van Belgen. Je zou het niet kunnen afspreken. Het is nog redelijk vroeg in de namiddag maar toch installeren we ons voor de nacht. Voor de verandering zet ik de daktent nog eens op. We hebben een bangelijk uitzicht, alleen stellen we vast dat zodra de zon weg is we het koud krijgen. Dan zitten we daar bij 22 graden met pull of jas aan. Opnieuw zullen onze lichamen dit moeten gewoon worden, op dit ogenblik zitten we nog in de modus van 37 tot 40 graden. Dag 75 Totaal afgelegde afstand: 18.892 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023