Al Karak, Jordan - Polarsteps
Pella, een archeologische site. We moeten niets betalen en mogen dankzij onze Jordan Pass binnen. Ook hier is men nog volop aan het opgraven en zoeken naar het verleden. Een klein amfitheater is voor een groot gedeelte ontgraven. We zien de zuilenrijen van een kerk, bogen, moskee, tempel en woningen. Veel moet hier nog gebeuren maar men is bezig. De vondsten liggen verspreid wat het werk er niet gemakkelijker op maakt.
We rijden nu verder naar beneden richting Dode Zee. Aan de overkant ligt Israël in een witte waas van nevel. Er worden volop hotels gebouwd aan de Jordaanse kant. Toerisme komt echter na COVID moeilijk op gang alhoewel we veel volk verwachten in Petra.
Voor de rest lopen we dikwijls alleen. Geen Dode Zee zonder een stukje dobberen. Het zoutgehalte is dermate hoog dat je aan de oppervlakte blijft drijven of je nu wil of niet wil. Na 12 jaar wil ik het nog wel eens testen maar het is nog altijd zo. We stoppen even verder in Wadi Mujib voor info over een hike van 2 à 3 uur in een canyon. We plannen hem voor morgen 08h00 want nu zijn we te laat. We zoeken ons een eettentje maar links liggen bergen en rechts de Dode Zee. Via internet komen we aan een verborgen gem:
een restaurantje waar van buitenaf niets te zien is, Nea local food Jordan. Een kruising tussen café, boerderij, restaurant, community center. Gezellig, menu niet te kiezen, iedereen krijgt …. rijst met kip maar alles is lekker en verzorgd. We merken op dat wanneer vrouwen de keuken doen dit toch wel veel beter is dan mannen. Om 18h00 is het donker en hopelijk zijn we dan verlost van de ontelbare vliegen die ontzettend vervelend zijn en binnen de kortste keren een kolonie afzetten in je wagen.
We verplaatsen ons naar de bergen voor de nacht.
Dag 81
Totaal afgelegde afstand : 19.422 km