Aqaba, Jordan - Polarsteps
Vroeg uit de veren om van Wadi Rum door de woestijn door te steken naar Aqaba, het drielandenpunt Jordanië, Israël en Egypte.
We staan ‘s morgens in een enorme open vlakte en bereiden ons voor op de doorsteek. Plots stopt er een pickup met 2 jonge, symphatieke Jordaniërs die de Engelse taal bijzonder machtig zijn. Ze nodigen ons uit op thee en ontbijt in een door hen gebouwd ecologisch camp Gamma Rum. Het is nog niet volledig af maar het bijzondere van de twee koppels is dat ze alles ecologisch willen uitbouwen, een heel nobel idee. Het hoofdgebouw is opgetrokken uit zelfgemaakte
bouwstenen van zand en stro. Het uitzicht op de omgeving is adembenemend. Bedoeling is gasten te laten logeren in tenten. We worden gastvrij ontvangen en de twee koppels zijn enorm sympathiek. Na dit fijne intermezzo stappen we terug in en beginnen aan onze doorsteek naar Aqaba, dwars door de woestijn. De tracks voeren ons langs canyons tussen hoge bergen, het zware offroad gehalte is wat minder en meestal rijden we in normale versnellingen. Met de nodige verkregen info, de gps, Eric’s oriëntatievermogen en de Landrover Defender als Toyota recovery vehicle 😂 bereiken we na enkele uurtjes Aqaba. Hier gaan we uiteindelijk de ferry nemen naar Nuweiba ( Egypte), een dure grap die we te danken hebben aan de onwil van de grens in Taba ( Egypte). Moto’s en 4x4’s worden onverbiddelijk teruggestuurd. De ferry dan maar en nog eens proberen. Ik heb nog een belofte aan Eric in te vullen. Als verjaardagscadeau had ik hem uitgenodigd in The Royal Yacht Club van Aqaba in Egypte voor diner. De club is gelegen aan de jachthaven, het eten is daar voortreffelijk en uiterst verzorgd en dat was het ook. Vijftien kilometer buiten de stad vinden we een plaats voor de nacht. De dag was gevuld, buikje rond en dan….. oogjes toe en snaveltjes dicht.
Dag 88
Totaal afgelegde afstand : 20.058 km