Eilat, Israel - Polarsteps

Via Eilat ( Israël) willen we gebruik maken van het drielandenpunt Jordanië, Israël en Egypte om de grens met Egypte over te steken in Taba. Israël heeft voor ons geen moeilijke grens want voor o.a. Belgen is er geen visum nodig. Bedoeling is op één dag in Egypte te geraken. Dus verlaten we Jordanië en rijden Israël binnen nadat we een autoverzekering hebben afgesloten voor 1 dag. Héél duur! Maar we sparen zó wel een ferry uit. Eric scheurt de zijkant van zijn achterband open en beschadigd lichtjes zijn koetswerk bij het achteruitrijden en de band moet vervangen worden. Bij Bridgestone koopt hij een nieuwe reserve. Nog even lekker eten en dan naar de grens. Israël verlaten is eenvoudig, de controles echter extra streng. Maar, we worden verwittigd dat Egypte 4x4’s en moto’s weigeren. Eens onze exitstempel op een apart briefje, dus niet in ons paspoort want dan mogen we Soedan niet meer binnen, verlaten we Israël. Nu de Egyptische overgang! Nooit eenvoudig. En dan begint het! Met 9 man staan ze te discussiëren rond onze auto’s en worden ze doorzocht. Eric moet voorlopig onze (niet verstopte ????) drone afgeven en onze peppersprays. De camera’s op Eric’s auto en mijn dashcam zorgen voor problemen. Ze moeten eraf wat , in het geval van Eric, niet kan. Er wordt weer rondgebeld maar het blijft neen. We mogen de grens niet over en worden teruggestuurd naar Israël. Daar vinden ze de weigering net als wij ronduit belachelijk. Dus moeten we terug naar Jordanië. Onze verzekering van één dag loopt af en voor onze neus sluit de grens met Israël voor die dag. Het zit ons vandaag écht niet mee. Dag 89 Totaal afgelegde afstand : 20.139 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023