El-Ahram, Egypt - Polarsteps

Vandaag naar de ambassade van Sudan,niet met de auto maar met Uber. Kost heel weinig en je kan niet bedonderd worden. Het verkeer deze zondag, wat hier een werkdag is, is opnieuw hels, maar wij hebben er nu geen last van. Oef!!! De ambassade van Sudan is opnieuw een openbaring. Klein, absoluut verouderd, onderbemand en ontzettend veel volk. Het is drummen geblazen. In België staan we mooi in lijn, hier is het ellebogenwerk. Aan het loket een oudere man in pak en mondmasker. De massa in de slecht verlichte ruimte doet me het mijne opzetten. Je weet maar nooit. We laten bij het binnenkomen onze paspoorten zien en worden doorverwezen naar het laatste loket. Van de man in het pak krijgen we twee application forms om in te vullen en aanwijzingen voor bijkomende kopijen. Dat kan wat verder in de straat waar een man op een stoel alles mooi bijeen niet. We moeten een verblijfplaats invullen en vermelden lukraak een hotel in Wadi Halfa, een grensplaats in Sudan. We vullen alles mooi in en geven de paspoorten en documenten af aan het loket. De man kijkt alles na en zegt ons vijf minuten te wachten. Na een uur staan we er nog …. zonder paspoorten. Wanneer we die terugkrijgen moeten we 150 US dollar betalen aan de kassa en met het bewijs terug naar de man in het pak. Morgen mogen we terugkomen. Hebben we dan ons visum? Who knows! Moest het lukken volgt het volgende probleem, namelijk Ethiopië binnen geraken zonder de waanzinnige borgsom te moeten betalen die je nooit of in onomwisselbaar Ethiopische munt terugkrijgt (?) bij het verlaten van het land. Rekening hiermee houdend bekijken we al onze opties, Het gaat maar ze zijn niet echt aantrekkelijk. De veiligste manier, op dit ogenblik, is de ferry naar Saoudi Arabië nemen en vandaar de ferry naar Kenia. De enige manier om Ethiopië te vermijden. We zouden ook via de Centraal Afrikaanse Republiek kunnen reizen maar dit land is uiterst instabiel en gevaarlijk. Na bijna 4 uur wachten en aanschuiven mogen wij morgen om 13 h terugkomen voor onze visa. Laten we hopen dat het lukt. Sinds we in Caïro zijn hebben we een cafeetje gevonden achter de hoek waar we geparkeerd staan. We zijn de laatste dagen vaste klanten geworden. De omgeving en de lokale kinderen komen dag zeggen. Héél leuk! Dag 95 Totaal afgelegde afstand : 20.952 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023