Al Baairat Village, Egypt - Polarsteps
We hebben een heerlijke en welkome nacht gepasseerd temidden van prachtige duinen zoals we het beiden graag hebben. ‘s Morgens rijden we terug de woestijn uit en wie staat ons op te wachten? Juist ja!
We willen naar het dorpje Baris, ten zuiden van Kharga, op voorspraak van onze toerisme man. Hij houdt steeds contact met ons en helpt ons waar hij kan. In Baris is een hot spring maar die oogt gesloten en weinig aantrekkelijk. We zijn wat teleurgesteld omdat we hiervoor 150 km hebben gereden. Maar de politie, jawel, wijst ons nog iets anders aan. Een eeuwenoude stad, 5 eeuwen geleden gebouwd van zand en klei. Onbewoond en gezien de ouderdom nog vrij goed bewaard. Met een lokale gids wandelen we door de straatjes. Buiten ons is er niemand. We rijden dieper de westelijke woestijn in naar Dakhla. In deze woestijnoase bezoeken we nog een tombe met prachtige muurschilderingen. Terug naar Kharga,, de dag zit er op en we besluiten terug de duinen in te rijden voor de nacht. Op een voortreffelijke manier weet Eric ons terug te brengen naar de plaats waar we voorheen stonden. Bewijs was mijn shampoo die ik per ongeluk op de motorkap had laten staan en nu in het zand lag. Triomfantelijk kwam hij ermee aanlopen ‘s morgens. Hij is mijn dienst verloren voorwerpen. Eerst heeft hij mijn ligzeteltje terug bezorgd en nu mijn shampoo. We vergeten al eens zaken maar in vergeten stoeltjes troeft hij mij toch af. 😂😂
Dag 105
Totaal afgelegde afstand :