Khartoum, Sudan - Polarsteps
We gaan samen met Katherine en Costa koffie en thee drinken bij Mohammed, gratis voor niks. De man is enorm welwillend en kent goed Engels. Zijn oom heeft een luit meegebracht. Hij componeert, speelt en zingt voortreffelijk een mengeling van Soedanese en Westerse muziek. De luit is een instrument van Arabische-Iraanse oorsprong dat 3000 jaar geleden reeds bestond. Er staan 6 dubbele snaren op en het heeft een heel warme, rustgevende klank. De oom speelt voortreffelijk. Tegen de middag gaan we soep eten in ons Indisch restaurant waar we gisteren en eergisteren ook zijn geweest.,De prijs is uiterst redelijk, het eten lekker als het niet té gekruid is. Opletten bij bestellen dus.
Vincent, Andrea en Emma komen even dag zeggen, Het is de laatste keer dat we Emma hier gaan zien. Ze vertrekt naar Kenia.
Voor de rest wachten we op info om verder te kunnen reizen. We laten nu onderzoeken wat ons een container zou kosten om de wagens te verschepen van Sudan naar Kenia. Ook de piste langs Tsjaad is nog niet afgeschreven.
De ganse middag blijven we in het restaurant zitten, er is electriciteit en goed internet. We hoeven niets te bestellen én ventilators koelen de ruimte. Meer moet dat niet zijn.
Dag 118
Totaal afgelegde afstand: 24.805 km