Port Sudan, Sudan - Polarsteps
We staan klaar aan de ferry die ons en de wagens naar Jeddah Saoudi Arabië moet brengen. Het feit dat we terug gaan naar waar we geweest zijn is een moeilijke. Zoals gebruikelijk moeten we wachten. De ferry is te laat en de vrachtwagens worden eerst geladen. Alles staat volgepropt zodat je amper tussen de voertuigen kan. De overtocht duurt 12 u en daar ben je wel even zoet mee. Het weer zit goed en de bries wuift de hitte wat weg. Sudan is écht héél warm maar het went wel. Je moet wel temperaturen kunnen verdragen van boven de 40 graden. Sudan verdwijnt stilaan aan de horizon. We treuren er niet om. Hier hebben we veel tijd verloren aan loze beloften en onwetendheid. De kip en rijst hebben we gelukkig kunnen vervangen door Indisch eten, maar we zijn toch kilo’s aan het verliezen. De zetels op de boot hebben vaste leuningen zodat je niet languit kan gaan liggen. Op de grond voel je de vibraties van de boot wat je weerhoudt van een goede nachtrust. Alhoewel het verboden is sluip ik weg naar het ruim waar de auto’s staan. Ik kruip in mijn Landrover maar het is er zó warm, zelfs met de ramen open, dat slapen er niet echt inzit. Eric probeert het ook maar voor hem is het té warm en hij verkiest de zetels boven ondanks de hinderlijke leuningen.
Dag 130
Totaal afgelegde kilometers : 26.370 km