Jeddah, Saudi Arabia - Polarsteps
Tegen de avond komen we aan in Jeddah Saoudi Arabië. We mogen zelf de wagens niet uit de ferry rijden, dus doen anderen dat tot aan de douane. En dat duurt, DUURT om moedeloos te worden. We zijn al 48 u onderweg zonder deftige slaap, zonder eten.
Dan laat men ons weten dat één van onze auto’s niet wil starten. We kijken elkaar aan. Dewelke? Dat kan men ons niet direct zeggen. Het blijkt uiteindelijk die van Eric te zijn die voor de zoveelste keer wéér zonder diesel is gevallen. Er staan gevulde jerrycans op het dak maar Eric mag niet gaan helpen. Dan vinden ze de giettuit weer niet. Je zou voor minder klappen beginnen uit te delen. Na 3 uur komen eindelijk de auto’s er aan en kunnen we instappen. Ondertussen staan we vol muggenbeten van het buiten zitten. Ook dat nog! Ondertussen is er online een hotel geboekt. Na de vermoeidheid en het gebrek aan eten mag het iets meer zijn. We gaan voor het Mövenpick hotel in Jeddah. De kamers zijn ruim en tegen een uitgebreid diner wordt geen neen gezegd. We laten het ons welgevallen. Wanneer ik ‘s nachts in mijn kingsize bed kruip, proper gewassen tussen frisse lakens en met al dat comfort om me heen vergeet ik de vermoeiende laatste dagen. Het doet deugd even niet te moeten kamperen en je te mogen wentelen in wat luxe.
Dag 132
Totaal afgelegde afstand : 26.401 km