Mombasa, Kenya - Polarsteps
Terwijl we de stad verder verkennen krijgen we bericht dat mijn container klaar is om de Landrover eruit te rijden. Hij moet nog langs de douane en dit dient te gebeuren samen met de anderen. We reppen ons naar Consol Bay, niet ver van Fort Jesus, maken de container leeg en monteren terug de jerrycans, reservewiel, kist en daktent. De wagen blijft voorlopig op de afgesloten kaai staan. Ondertussen is het al wat later geworden, dus gaan we iets eten langs de waterkant. Eric heeft nog een verassing, het zijn de beroemde gekruiste slagtanden over de weg welke ooit geplaatst werden ter ere van Koningin Elisabeth van Engeland. Het is ondertussen al donker en we wandelen verder richting ons hotel. We hebben allebei nog zin in een fris biertje dus zoeken we een gezellig café. Luide muziek dirigeert ons naar een gelegenheid van twee verdiepen waar we ons op de bovenverdieping installeren. We bestellen twee Tuskers die uiterst fris voor ons worden gezet. Ze smaken ons voortreffelijk.
We leunen wat lui onderuit in onze stoelen. Naast ons nemen 3 jonge vrouwen plaats aan een tafel. Ze zijn schaars gekleed dus weten we wat hun uiteindelijke bedoelingen zijn. Onmiddellijk zoeken ze oogcontact en toenadering. Ze komen aan onze tafel zitten en ik trakteer hen op een biertje. Maar dan houdt het voor ons op. Wanneer onze drank op is gaan we braaf terug naar ons hotel. Dat ze de naam van ons hotel niet kregen vinden ze minder leuk.
Dag 139
JanTolleneer