Mombasa, Kenya - Polarsteps

We moeten wachten op de overblijvende containers dus verkennen we verder Mombasa. We bezoeken het Hallerpark, een openluchtzoo met giraffen, slangen, apen, krokodillen, buffels, hippo’s en vlinders. We praten met de zoölogist die instaat voor de populatie van de vlinders. De man pikt van een bepaalde plant de eitjes af, stopt ze in verluchte dozen en zet ze elke dag op verse bladeren. De eitjes worden poppetjes die op houten stokken worden gekleefd. In 14 dagen worden de poppen groter en komen de vlinders uit. We mogen de giraffen voederen, nemen een kijkje bij de krokodillen, de buffels en nijlpaarden. Kort na de middag maken we een lange wandeling aan het grootste strand van Kenia. We drinken een biertje in één van de gelegenheden op het strand. Het restaurant dat gisteren gesloten was is nu open. Moe gewandeld van de dag zetten we ons aan een tafeltje aan het strand bij yul’s en bestellen ons een lekkere pepper steak. We hebben een prachtig uitzicht op het strand en de Stille Oceaan. Méér moet dat niet zijn! Met één van de klein busjes rijden we terug naar ons hotel. Dag 140
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023