Kitui, Kenya - Polarsteps

Nog steeds staat ons kompas richting noord, richting Ethiopië. De ganse dag rijden we door het adembenemend Afrikaans landschap met zijn oneindige horizon’s. De weg is off road maar met gereduceerde snelheid is hij best berijdbaar. Links en rechts zien we de uitzonderlijke baobab bomen. Ze worden gekenmerkt door hun enorme dikke stammen en een hoogte die er niet mee in verhouding staat. Het landschap wisselt ook telkens. Tegen de middag nuttigen we een fantastisch sappige ananas. Niet zoals in België waar je tong van begint pijn te doen. De mensen die langs de weg wuiven we toe met een door hun breed lachende mond met spierwitte tanden en wuivende handen. Eric zijn watervoorraad zit er door. Nu is het niet moeilijk om water te vinden, je volgt gewoon de stroom gele bidons waarmee de mensen van heinde en ver het komen halen uit grote citerns. Wie wat afneemt daar wordt door een vrouw nauwlettend genoteerd. Eric vult zijn tank en moet 0,5 € betalen in plaatselijke Keniaanse Shilling. Tegen de avond gaan we op zoek naar een geschikte slaapplaats. Tegenover een school en naast een politiepost kunnen we niet veiliger staan. Een politieagent zegt dat we bij hen mogen staan, nog beter. En dan begint het onvermijdelijk praatje, leraars komen erbij, agenten en joelende kinderen. Tof! Het wordt tijd om te eten. Terwijl ik de patatjes schil kookt Eric in zijn 5 sterren keuken als een geleerde kok. En wat kookt de chef? Schatjes van patatjes met tomatenvinegraite en gebakken kip. Het gaat erin als koek. De avonden worden wat kouder en de mensen doen hun jas aan. Wij lopen echter in t-shirts rond, voor ons blijft het nog warm genoeg. Tot morgen. Dag 147 Totaal afgelegde afstand : 26.720 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023