Goma Kuteba, Ethiopia - Polarsteps
07h30 we starten de motoren en rijden terug de drukke straat op richting de hoofdstad Adis Ababa, Hier stoppen we aan een garage om de watertank onder Eric’s Toyota te laten herstellen. Terwijl we materiaal aangeven en Eric in en uit zijn Hilux gaat gebeurt het. De wagen blijft enkele minuten niet afgesloten.
Op Eric’s dashboard liggen 2 gsm’s , 1 in zijn houder, de andere los. In een fractie van een seconde wordt zijn dure, in Dubai gekochte, nieuwe Samsung gestolen. De dashcam laat een hand zien die de gsm mee ritst. We zien echter niemand komen noch gaan. Hij moet daar gezeten hebben. Écht vervelend! Temeer omdat het toestel prachtige foto’s maakt. Onze gids Melcom is er helemaal ontdaan van. De watertank wordt,hersteld ( hopen we!), terug gemonteerd. We rijden naar het hoofdkantoor van de reisagent om onze tour te betalen en kennis te maken met onze nieuwe, jonge gids die ons vanaf nu gaat vergezellen. De toureigenaar vraagt of we ook een 18-jarig meisje willen meenemen tot Gondor. De gids slaapt in mijn auto, ik in de daktent, het meisje bij …. had je gedacht😂 in een hotel, maar zit wel in mijn auto. 😇. In de stad rijden we naar een slaapplaats op een parking.
Dag 148
Totaal afgelegde afstand : 28.761 km