Wolleka, Ethiopia - Polarsteps

Van Lalibela, rijden we binnendoor richting Lake Tana. Het rechter voorwiel houdt ondanks de geluiden stand, maar dan merk ik dat mijn remmen het begeven. Verder rijden is geen optie. We stoppen aan een bush garage. Stel je daar niks van voor en zelfs dat kan nog te veel zijn. Onderaan de Landrover drupt de remvloeistof weg uit een beschadigde remleiding.. De lichtjes op het dashboard van ABS en TRACTION CONTROLE beginnen te branden. De zware wegen hebben hun tol geëist van de oude Defender. Een vervangende remleiding heb ik niet maar de garagist duikt er een oude op. Remolie bijvullen en lucht uit de leidingen pompen en ik heb terug remmen. Oef! De man ziet terecht nog een tweede probleem in mijn ophanging achteraan, herstelt het verkeerd, maar dat laatste hebben we niet direct in het oog. De stabilisatie stang zit niet op de juiste plaats. Mijn Landrover begint het, na de herhaalde inspanningen, wat moeilijk te krijgen maar draait nog steeds. Dag 162 Totaal afgelegde kilometers: 30.405 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023