Debub Omo, Ethiopia - Polarsteps
Eerste werk vandaag is onze drie lekke banden laten herstellen. Ook Eric’s rechter achterband verliest druk. We zijn bij de bandenman maar Eric verkiest te wachten en vult de band bij met luchtdruk. De herstelden worden terug als reserve op de wagens gelegd. Ze zijn totaal op doch voor tijdelijke vervanging van de volgende lekke kan dit nog wel. We rijden naar de markt in Key Afer, waar diverse stammen bijeenkomen om sociaal contact te hebben met elkaar. Vooral voor de vrouwen, die voor het huishouden, de hut en de kinderen moeten zorgen, is dit een moment van ontspanning en de mogelijkheid wat handel te drijven. Vandaar naar Turmi. Hier vernemen we van Frank, een heel ervaren gids, dat we de bull jumping kunnen bijwonen.
We plannen ze voor morgen. In een uitgeholde boomstam, een prauw, steken we de rivier over om de Omorate people te bezoeken. Grappig detail, we zien een perfecte brug die ons ook naar de overkant kan brengen, het ontgaat (?) blijkbaar onze lokale gids. Bij de Omorate people zien we hutten die afgemaakt zijn met golfplaten en hout. Mannen zien we niet met uitzondering van de oude, vrouwen en kinderen wel. Ze lachen, zijn speels en vragen om foto’s van hen te trekken die ze daarna schaterend bekijken. We wandelen het dorp door, naar hun plantage van suikerriet. Ik krijg een stuk riet,van een jong meisje, en steek het in mijn mond. Je voelt onmiddellijk de zoete verfrissende smaak op je tong. Uitgekauwd spuw je de rest uit.
We rijden na ons bezoek terug naar Turmi, onze rustplaats voor de nacht. We eten een lekkere spaghetti, zo lekker dat Eric een tweede portie besteld.
Dag 174
Totaal afgelegde afstand :