Marsabit County, Kenya - Polarsteps

Van Yabelo naar de grens met Kenia. Eric’s online visum voor Oost-Afrika is goedgekeurd, het mijn is ‘in process’. Men is er mee bezig. Voor de auto’s moeten we uiterlijk op 28 februari Ethiopië verlaten, voor ons zijn we al twee dagen te laat. Het is middag wanneer we Moyale bereiken. Maar…. van 12 u tot 14h00 luncht men hier en wordt er niet gewerkt. Dus moeten we wachten. Eerst nog twee biertjes en dan proberen. Voor Eric is het ok, mij willen ze pas aanvaarden wanneer mijn visum goedgekeurd wordt. Dus? Wachten! Twee uur later is het zover, mijn visum is binnen. Oef! Dat ondanks dat in de aanvraag getrouwd staat en ik geboren ben op 10-12- 2007. Probleem? Niet in Afrika, er wordt eens goed mee gelachen. Wat wel een groot probleem blijkt is dat we twee dagen te laat zijn. Hoe wordt dit opgelost? Je flasht discreet een beetje geld en het groot probleem verdwijnt. This is Africa ! Ondertussen is het al 16h30. De rest wordt een race tegen de klok maar uiteindelijk rijden we op de valreep Kenia binnen, ik met een problemen aan de auto en Eric met een schroef in de rubber van zijn band. We rijden nog even door tot de zon achter de horizon verdwijnt. Donker wordt het dan heel snel. De regio is wat onveilig dus gaan we in de nabijheid van een controlepost overnachten, Er zijn aardappelen gekocht en wortelen. Eric maakt zijn welbekende pekesstoemp, een aangename afwisseling van het mager eten dat we elke dag noodgewongen kunnen krijgen. Dag 179 Totaal afgelegde afstand : 33.570 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023