Nyanga, Uganda - Polarsteps
Na een kopje koffie en ontbijt is het tijd om te vertrekken. De eigenares van de Kibale Forest Lodge is een bezige bij en al vroeg vertrokken. Het regent en het ziet er niet uit dat het snel zal veranderen. Één voordeel, weinig verkeer en weinig volk. We zijn voorzichtig want de eerder stoffige wegen zijn nu glad. Eric moet dringend tanken. Ons Oegandees geld is zo goed als op dus cash betalen zit er niet in. En daar schuilt nu net het probleem, hij kan niet tanken met een kaart. We rijden van tankstation tot tankstation maar overal is het uitsluitend cash. Met mijn dubbele tank kan ik voort maar Eric niet. Er is wel nog een volle jerrycan op zijn dak Er zijn twee tankstations naast elkaar. Wanneer Eric het aan de ene vraagt, doe ik het bij de andere. Maar cash only. Op de oprit van het station valt Eric’s Toyota zonder diesel. Onder de lachende vrouwelijke bedienden wordt de jerrycan van het dak gehaald. Daarvoor kruipt Eric op de spekgladde motorkap en…. schuift hij eraf en op de grond. Gelukkig zonder erg maar tot grote schrik van de meisjes. De 20 liter diesel gaat in zijn tank en enkele kilometers verder kan hij toch bijvullen met de kaart. Eric heeft 5 jaar geleden met Christel en hun vrienden gedurende een nacht verbleven in een luxe lodge, de Mihingo. De rit er naar toe is offroad en door de regen behoorlijk glad. Eerst asfalt en dan een bijna eindeloze modderweg. De lodge is waanzinnig knap gelegen, hoog boven een heuvel met een uitzicht om koud van te worden aan de rand van het Lake Mburo National Park. Zó onwaarschijnlijk mooi, een werkelijke oase van rust. Een droom van een jong Duits koppel die tot werkelijkheid is gekomen. Van nul naar dit? Puur respect.
We brengen er de middag en avond door met een fenomenaal uitzicht. Slapen doen we gratis in onze wagens op de parking. Méér moet dat niet zijn! Weer dank zij Okech. En de dames bieden zich bij Eric aan om mee te reizen met zijn wagen. Op een zeker moment stonden ze met 5 in zijn wagen om te kijken.
Dag 199
Totaal afgelegde afstand: 36.848 km
PS. De auto’s zullen wel terug naar een carwash moeten.
JanTolleneer
Antwerp - Cape Town 2022-2023