Mukozi, Uganda - Polarsteps

Vandaag gaan we van het noordelijk halfrond naar het zuidelijk. We passeren opnieuw de evenaar en daar willen we wel even voor stoppen. Het is de derde keer, de eerste gemist door te intens wild te zoeken, de tweede keer in Kenia was het té druk om te kunnen stoppen. Derde keer goede keer. De weg naar Lake Bunyoni staat genoteerd als ‘niet aanbevolen’ maar wij zijn ondertussen héél veel gewoon. Het meer is één van de highlights van het mooie Oeganda en bevat verschillende kleine feeërieke eilandjes. Het is omringd door prachtige groene heuvels waarvan elke meter bewerkt is voor akkerbouw. We nemen onze intrek in het Bunyoni Overland Resort, gelegen aan de oever van het meer. Het is verzorgd en met een stunning vieuw. We overnachten opnieuw op de parking in onze auto’s net als 13 jaar geleden. Eten doen we in het restaurant van het resort dat menig herinneringen oproept van ons toenmalig verblijf met Jonathan. Er is veel veranderd maar tijd staat nu éénmaal niet stil. Dag 199 Totaal afgelegde afstand: 37.065 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023