Mukozi, Uganda - Polarsteps
Eric weet nóg een knappe lodge, de Hamelen Hill. In de vroege morgen rijden we er naar toe, hoog in de heuvels met een bangelijk uitzicht op het prachtige Lake Mutanda. De weg er naar toe is heftig, de doorgang door een stromend riviertje ook. Lokale jongens wijzen ons hoe we er best doorrijden. In de lodge zijn er geen andere gasten omwille van het laagseizoen. We drinken er iets en geraken aan de praat met de manager. Met moeite nemen we afscheid want het is tijd om naar de grens met Rwanda te rijden. Maar eerst weer de vettige modderweg naar beneden . Aan het riviertje weten we nu hoe het moet maar Eric zijn voorste beschermings plaat komt los en zijn nummerplaat verdwijnt in het stromend water. We begeven ons naar de vroegere woonplaats van Dian Fossey, gelegen in Kisoro.
De tuin is groot en de woning is omgevormd tot een guesthouse. We zijn er opnieuw alleen. Nu naar de grens, aan de Oegandese grens is alles geklaard op een minimum van tijd. Dit zijn we echt niet gewoon. Ook de Rwandese kant verloopt vlot tot de verdwenen nummerplaat wordt opgemerkt. Ik heb achteraan de Landrover een nummerplaat van Alaska hangen en de douanebeambte zegt lachend deze op Eric’s Toyota te hangen. Voor de rest geen probleem. This is Africa. Tegen de avond strijken we neer in het Kinigi guesthouse. We zijn opnieuw de enige gasten. Slapen mag op de parking. Eten wordt geserveerd in Eric’s 5 sterren auto omdat overal de stroom is uitgevallen en het pikdonker is.
Dag 200
Totaal afgelegde afstand: 37.235 km