Kisongo, Tanzania - Polarsteps
We hebben nog een natuurpark in het zicht, het Enduimet Parc. Niet zo bekend als Serengeti en Masai Mara maar rijk aan wild en klein. De inkom is zó redelijk dat we besluiten er te overnachten. We hebben de keuze tussen een campsite en een Lodge. We kiezen voor de campsite maar vinden hem niet of het is misschien gewoon een open plek. In dit park zijn geen gevaarlijke dieren, je mag er zelfs door met een motorfiets. Het is ondertussen een stuk na de middag en we besluiten naar de Lodge te rijden. Wild zien we amper. De Lodge vinden we wel en is prachtig gelegen. Met een panoramisch uitzicht ploffen we ons in de zachte kussens van de grote zetels. Van links naar rechts ontvouwt zich voor onze ogen een indrukwekkend zicht. Super! Of we hier kunnen overnachten? Aan 100 Dollar/ de man kan dat. Toch wat veel vinden we beiden, we beginnen te onderhandelen. Wat als we dineren, mogen we dan in onze auto’s slapen op hun parking. Neen, dat kan niet! Ok, we bestellen een biertje, praten met een Amerikaans koppel en een gezin met drie kleine kindjes. We genieten verder van het uitzicht en maken ons klaar om te vertrekken. Dan komen ze terug op hun beslissing, als we ook nog lunchen mag het wel. De kostprijs van de lunch is uiterst redelijk en echt lekker. De kok kan er wat van. Om 15h00 besluiten we met Eric’s auto opnieuw door het park te rijden maar opnieuw zien we amper wild. Gelukkig zijn we zó blij met de Lodge dat we dat snel vergeten. Ik stel wel vast dat ik in alle parken minder wild zie dan 13 jaar geleden. Wel is het zo dat het stropen een grote invloed heeft. De lokale bevolking wil eten en hoe hou je nu toezicht op parken die, zoals Serengeti, 30.000 km2 groot zijn. Toch onbegonnen werk met een handvol rangers.
We keren terug naar de Lodge voor een uitstekende diner, bij kampvuur en een verbijsterende sterrenhemel. Soep, groeten, kip met curry en een flan als nagerecht voor pakweg 10 €. Ook de lunch met lekker mals vlees en patatjes was echt lekker. Zijn wij toch weer gelukzakken. We slapen dan wel niet in de luxekamers van de Lodge, maar onze bedden in onze wagens zijn voor ons méér dan voldoende én een pak goedkoper.
Dag 211
Totaal afgelegde afstand: 39.474 km