Kwa Masudi Tinga Milling Machine, Tanzania - Polarsteps

Vanochtend ligt Eric terug onder zijn wagen om de defecte lichten te herstellen. Het lukt voorlopig enkel met de richtingaanwijzer. Via het gratis Mikumi Nationaal Park rijden we naar de stad Iringa. De weg loopt dwars door het park. Gedurende de dag mag je 70 km/h rijden, ‘s avonds 50km/h. Grote borden geven aan hoeveel je moet betalen indien je een dier doodrijdt. De boetes zijn behoorlijk fors. Kudus, giraffen, impalas, apen …. lopen in het zicht van de weg. Buiten het park tussen dicht, groen begroeide bergen slingert zich een lange vallei met een stromende rivier. De vallei staat bekend als de Baobab vallei. Zowel links als rechts zien we de eigenaardige Baobab bomen staan. Ze hebben een onwaarschijnlijke dikke stam en een in evenredigheid kleine kruin. Ook de hoogte staat niet in verhouding tot hun riante omvang. Ze kunnen wel 500 jaar oud worden en komen vooral in Afrika voor. Even buiten Iringa stoppen we in het Retungu Camp waar we na wat onderhandelen in onze wagens kunnen slapen. Douchen kan in een kamer die ons hiervoor ter beschikking is gesteld. Dan valt plots overal de stroom uit en zitten we in het pikdonker een biertje te drinken. In de verte wordt de ganse hemel feeëriek verlicht met een reeks bliksemschichten die elkaar snel opvolgen. Het hele spektakel duurt behoorlijk lang. Afrikaans onweer is nu éénmaal altijd heftig. Het beloofde warm water is minimaal, de waterstraal recht evenredig, Maar koud gaat ook, we klagen niet. Dag 213 Totaal afgelegde afstand: 39.852 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023