Chinsali, Zambia - Polarsteps
De hele dag rijden we de slechte weg van Zambia af, veel keus hebben we niet. Potholes en zwenkende vrachtwagens vermijdend zetten we onze weg verder, steeds uitkijkend.
Verschillende trucks staan, met problemen, aan de zijkant. Het weer is slecht en voor de zoveelste keer regent het weer. Op een hoogte van pakweg 1.700 meter rijden we de wolken of mist in. Je ziet geen 100 meter voor je ogen. Eric heeft mistlampen op zijn wagen en stelt voor eerst te rijden. Rekening houdend dat de vrachtwagens soms zonder lichten rijden in de dikke mist is het eigenlijk hallucinant én gevaarlijk. Het is opletten geblazen. De dorpjes zijn schaars. Langs de weg staan vrouwen en kinderen om eten te verkopen, zo nu en dan gaat een arm naar boven met een levende kip er in. Ze staan meestal op plaatsen waar de weg zó slecht is dat je sowieso moet vertragen. Tegen 15h00 hebben we zowat 300 km afgelegd en wordt het tijd om vandaag wat vroeger te stoppen.Ik draai een zandweg op die me naar een voetbalveld annex schooltjes leidt. We moeten ons iets verplaatsen want men wil voetballen. Ik kruip onder mijn wagen om het oliepeil van de tussenbak te controleren en bij te vullen, kook wat en rommel wat in de wagen. Daarmee is de avond gevuld. Tot morgen.
Dag 219
Totaal afgelegde afstand: 41.652 km