Choma District, Zambia - Polarsteps
We eten ‘s middags in de Hungry Lion, zoiets als McDonalds en Quik. Fastfood maar lekker en snel. In de namiddag stoppen we aan een gaslasser. Eric’s watertank blijft zijn inhoud verliezen. We halen de watertank er onderuit die vakkundig hersteld wordt en met twee componenten lijm geseald wordt. Eric geeft de man degelijke werk handschoenen cadeau, het kleine bedrag dat hij moet betalen voor het lassen is meegenomen. In Lusaka zetten we ons op de parking van een shopping. Aan de bewakers vragen er of we er de nacht mogen blijven staan. De supervisor wordt er bijgehaald en, mits een kleine vergoeding, zijn ze bereid een oogje dicht te houden. Er is ook een restaurant waar we een heerlijke pepper steak eten met een biertje.
De muziek staat hard, de tent is levendig, maar het eten lekker. Om 24h00 wordt er op mijn ruit geklopt. Twee security agenten ( andere) vragen wat we doen. Ik leg hen alles uit en ze laten ons verder met rust. De muziek stopt uiteindelijk en de stilte doet zijn intrede.
Dag 221
Totaal afgelegde afstand: