Livingstone, Zambia - Polarsteps
Niet zo ver van de stad Livingstone ligt het grootste hoogtepunt van Zambia en dat is zonder meer de overbekende Victoria Waterfalls, gelegen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het is de plaats waar de Zambezi rivier zich méér dan 100 meter in de diepte stort en dit over een afstand van pakweg 800 meter. Wanneer in 1855 David Livingstone deze watervallen voor de eerste keer zag zei hij :’ Scène so lovely, must have been gazed upon by angels in their flight.’
Hij noemde ze Victoria naar de koningin van Engeland. Lokaal noemt men ze ‘ Modi-oa-Tanya ( = smoke that thunders). De Zambezi rivier heeft in deze tijd van het jaar overvloedig water en stort 500 miljoen liter water/minuut naar beneden. ( 10 miljoen liter/minuut in het droomseizoen). De aanblik van deze gigantische en onvoorstelbaar indrukwekkende watervallen is letterlijk adembenemend. We lopen aan de kant van Zambia de ganse waterval af die zich voor ons massief naar beneden stort. Het opstuivend water is van kilometers te zien. Je doet best een regenjas aan want anders wordt je drijfnat van het opspattend water. We wandelen naar beneden, naar de ‘Boiling Pot’
waar het water kolkend zijn weg zoekt. Dan wandelen we de lange Scenic Route af, waar je prachtige foto’s kan nemen en kletsnat kan worden. Een regenboog siert het water in de lucht. Wat een fantastische dag vandaag.
Dag 225
Totaal afgelegde afstand: 42.645 km