Mababe, Botswana - Polarsteps
De bedoeling is een wildpark te doen en er twee dagen te overnachten. Althans dat was de bedoeling maar het draait volledig anders uit. We komen aan de ingang van het park waar de weg half is afgesloten. Er staat een loketgebouwtje met een dame er in. Iedereen stopt en tekent een boek, wij ook. De dame vraagt of we gaan kamperen en we bevestigen dit. Verder wordt ons niets gevraagd dus rijden we door. We bereiken de camping met een onbemande gate We stoppen op een plaatsje en bereiden ons voor op de nacht. Twee rangers komen echter aangereden. We hadden volgens hen moeten reserveren(?) maar zijn toch bereid ons een plaatsje te geven, kostprijs 40 Dollar. Slik!
Toiletten vlakbij zijn er maar je moet de auto nemen omwille je veiligheid. Er loopt een leeuwenfamilie rond.Slik! Ik vind de 40 Dollar dik overdreven en laat dit duidelijk blijken. Ondanks de officiële tarieven zijn ze bereid wat te zakken. Maar we besluiten ons verblijf te reduceren naar 1 in plaats van 2 dagen. Wijselijk stellen we ons toilet bezoek uit tot de volgende dag. We rijden door het park met zijn olifanten, zebra’s, buffels, giraffen en impala’s. Mooi …maar we merken toch bij ons een zekere verzadiging. Bij de uitgang van het park wacht ons een tweede verrassing. In alle parken waar we inkom betaalden is de algemene regel : kom je om bv 11h00 aan dan geldt je toegang tot 11h00 de volgende dag.
Echter niet in Botswana. Alle parken sluiten van 18h00 tot 06h00, kom je echter in Botswana aan om 17h00 moet je de ganse dag betalen. We worden hier helemaal niet vrolijk van. Maar men wil niet zwichten en we zijn genoodzaakt 2 dagen inkom te betalen ondanks we er slechts één gebruikte. We rijden misnoegd het park uit. De rest van de dag ondergaan we offroad nog een hoop martelingen en moe zetten we ons naast een meer gevuld met nijlpaarden. Prachtige zonsondergang, mooie sterrenhemel en…. om middernacht stopt een wagen naast ons gevuld met een 8 tal mannen en vrouwen.. Een vrouw laat ons weten dat we niet wild mogen kamperen en ze willen ons wel voorrijden naar een camping.In het holst van de nacht rijden ze ons waar we wél mogen…. tegen betaling.
We laten weten geen lokale munt meer te hebben, dus brengen ze de ons naar een gratis plaats, tussen wat huizen. Gezien het uur gaan we met alles akkoord.
Dag 227
Totaal afgelegde afstand: 43.022 km