Ghanzi, Botswana - Polarsteps
Op weg naar Ghanzi, maar eerst iets anders.
We willen door de Kalahari woestijn. Niet de woestijn die we normaal kennen met duinen en zand. Neen, deze is begroeid met struiken en bomen. We kiezen ervoor naar het centrale gedeelte te trekken, dus midden erin. In 1 dag gaat het niet dus besluiten we een camping te boeken voor de nacht. Van de stad Maun
rijden we naar de Kuku Fence, een bijna oneindige afsluiting die er voor moet zorgen dat het wild in de Kalahari woestijn blijft. Hier en daar zie je wel dat olifanten zich daar weinig van aantrekken. De rit langs de afsluiting lijkt eindeloos, de piste waar we rijden is hoofdzakelijk zanderig. Des te dieper we de woestijn induiken zien we diverse dieren. We laten de foto’s voor zich spreken. Geniet mee! Tegen de avond bereiken we onze ,camping’. Veel stelt dat niet voor in de bush, een toilet en een douche. Deze is eigenlijk een emmer aan een koord. Je vult hem met water, je gaat er onder staan en trekt dan de koord omlaag. De camping is leeg met uitzondering van een jong koppel wiens idyllische avond we wellicht verstoorden met onze aanwezigheid. De nacht is stil en warm. De zachte bries doet de tent bewegen. De afkoeling is welkom.
Dag 231
Totaal afgelegde afstand: 43. 620 km