Kunene Region, Namibia - Polarsteps
Voor Vincent, die nog steeds bij ons is, is het tijd om te vertrekken. Op 15 mei moet hij beginnen te werken. Zijn vlucht is geboekt in Johannesburg Zuid Afrika en zijn plan is tot daar te liften en met openbaar vervoer indien noodzakelijk. Op de asfalt heeft bij binnen de 5 minuten al een lift, dus dat komt wel goed met hem. Eric en ik rijden richting Sesfontein op een mooi stukje asfalt. Eric toont me een shortcut, het is een offroad weg die we, niets vermoedend van wat ons te wachten staat, oprijden. De rest van de dag hebben we nodig om de, voor ons tot nu toe, slechtste weg af te rijden. Alles krijgen we mee en mijn oude Landrover kreunt en vecht om de opgelegde afstand te overbruggen. Heuveltjes, wit war van wegels, uiterst mul zand, rotsen, uitgedroogde rivierbeddingen die we in lengte moeten volgen. Hier stoppen is onherroepelijk vast zitten. Na hard zwoegen, soms een stuk terugrijdend omdat doorgang niet mogelijk is, zoekend en bovenop nu in het donker omdat we bij daglicht onze bestemming niet tijdig kunnen bereikten. Laat in de avond arriveren we in de Khowarib Lodge Campsite. Prachtig gelegen tussen de bergen, lekker eten én…… een zwemdok. Echt hoor met deze temperaturen van harte welkom. We besluiten een rustdag in te lassen en 2 nachten te blijven.
Dag 237
Totaal afgelegde afstand: 45.525 km.
JanTolleneer
Antwerp - Cape Town 2022-2023