Swakopmund, Namibia - Polarsteps

Van Torra Bay naar Swakopmund via Cape Cross, Langs het strand liggen diverse scheepswrakken, die er al 40 jaar eb en vloed ondergaan. De meeste zijn echter niet te zien wellicht omwille van de hoge tij. De weg loopt tussen oceaan en hoge duinen en Swakopmund is een heel leuk strandstadje. Het is krakend proper, leuke en gezellige winkeltjes, goede restaurantjes en alles met een duidelijk Duits sausje overgoten. De straten zijn breed, het verkeer rustig en hoffelijk en de zon schijnt. Voor mij is het tijd om een hotel te boeken voor een goed bed en een warme douche. Eric verkiest een camping die enkele kilometers verder ligt. Ik kies het Hansa Hotel. Wellicht zal ik bij het betreden van het 4 sterren hotel wel wat uit de toon zijn gevallen. Na bijna 10 maanden reizen begint al onze kleding hiervan duidelijk de sporen te dragen en geraakt alles versleten. Het constant bijvullen van het oliepeil van mijn tussenbak heeft voor de nodige vlekken overal gezorgd en wassen is niet altijd mogelijk. Het is nu éénmaal niet anders. Bij het Spar warenhuis staan een Zwitsers koppel en een jonge vrouw ons op te wachten. Het zijn net als wij overlanders die al maanden onderweg zijn. De vrouw rijdt in een oude Landrover Defender en reist helemaal alleen. Respect dus! Het koppel rijdt in een grote, oude, verbouwde Volkswagen bus. De ontmoeting verloopt dermate leuk dat we ‘s avonds afspreken om samen wat te eten en drinken. Haar Landrover heeft problemen met een, niet goed sluitende, motorkap die met colson bandjes wordt vastgemaakt. Geen duurzame oplossing dus is Eric er om dit even op te lossen. Toch een handige hoor! De avond is gezellig, verhalen worden uitgewisseld en morgen komen we terug bij elkaar voor koffie en gebak. Eric en ik dineren uitstekend in mijn hotel, in de bar pakt hij een ‘colloniale koffie’, zoiets met koffie en veel alcoholische drank en ik geniet van een voortreffelijke tiramisu. Tegen 10h00 vertrekt Eric naar zijn camping en ik… kruip, proper gedoucht, tussen de lakens van een heerlijk zacht bed. Slaapwel! Dag 244 Totaal afgelegde afstand: 46.935 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023