Luderitz, Namibia - Polarsteps

We besluiten nog een nacht te blijven in ons Hercules Guesthouse. Onze kamers hebben elk een uitgeruste keuken, badkamer met warme douche en slaapkamer. Alles krakend proper en uiterst verzorgd, kortom met liefde ingericht..Onze gastvrouw en gastheer zijn geweldig sympathiek en behulpzaam. Absoluut a place to be. Het is zondag vandaag, dus gaan we nog snel inkopen doen in de Spar vooraleer alles sluit. We ontbijten aan de overkant in een coffeeshop. De ATM machine is onvoldoende om ons te voorzien van de benodigde fondsen. Morgen zijn de banken open dus gaan we dan de rest wisselen. We nemen Eric’s Toyota en gaan het stadje bezoeken. Eerst de Felsenkirche gebouwd op rotsen, het Goerke huis, enkele gekleurde huizen en dan naar de vuurtoren op Diaz Point, het topje van een peninsula. De kust is grillig, ruw en woest. De wind is hevig en doet de witte kraag van de golven opwaaien. Diaz Point is genoemd naar een marinier en ontdekkingsreiziger die in de 15 eeuw met 4 schepen een handelsroute wilde ontdekken voor Portugal. De brug naar de vieuwpoint en Diaz markering is weggespoeld maar het lukt ons toch er te geraken omdat het laag water is. We rijden diverse zandwegen af op zoek naar zeehonden, maar die zijn blijkbaar op verlof. Wat verder merken we een koppel op dat aan het kitesurfing is. Prachtig om zien. Andere mensen zien we niet met uitzondering van een kleine coffeeshopje in the middle of nowhere aan de winderige en desolate kust. Tegen 16h00 rijden we terug naar ons guesthouse. Er moet dringend gewerkt worden aan de blog en de foto’s. Vanavond eten we in een lokaal Portugees visrestaurant. Één ding mag gezegd worden van Namibië, uiteten is naar onze normen goedkoop én lekker. Dag 251 Totaal afgelegde afstand: 48.039 km
  1. JanTolleneer
  2. Antwerp - Cape Town 2022-2023