, - Polarsteps
‘Voor wie de tijd heeft, staat de wind altijd goed’ De tijd hebben we wel, maar het geduld niet, dus vanmorgen voor het eerst een stuk gemotord. Hier zijn de tonnen overigens een stuk groter dan bij ons, maar ze liggen ook veel verder uit elkaar, wat af en toe veel gezoek en getuur oplevert. Na 1,5 uur kon het zeil omhoog en volgens verwachting lagen we 2 uur later vast op het wantij. 3 uur later kwamen we weer los en konden verder via staken-land richting het zeegat tussen Juist en Nordeney. Hier kan flinke golfslag staan, zo ook vandaag, maar het was goed te doen. Wel even de motor erbij, omdat er net te weinig wind was en het dan wel vervelend wordt. Onder Nordeney nog lekker kunnen zeilen. Eindelijk zien we ook wat andere zeilscheepjes. Bij Nordeney werd volop gesurft, gezeild en parachute gesprongen. Heb ik wel foto’s van, maar daar zie je het niet op, Net zoals al die zeehonden die precies een duik nemen als ik een foto maak. Na het ankeren, zoals tot nu elke dag, een biertje in de zon!
(MarineTraffic is ons af en toe kwijt, dus route op het kaartje klopt niet helemaal)
Wind NNW 3-4
Zeilreis naar Denemarken