Cuxhaven, Germany - Polarsteps

Dilemma Duitse Bocht: onderlangs (rustig, maar ook stukken motoren en duurt lang) of buitenom (zeilen, korter, maar kans op flinke golfslag). Je wil niet teveel wind, want dan staan er hogere golven, maar ook niet te weinig, want dan lig je te schudden op de golven. Het was echt een lastige keuze, daarom besloten we in het zeegat tussen Spiekeroog en Wangeroog even ‘buiten te kijken”. Kunnen altijd nog omkeren (al doe je dat dan toch niet..). Met NW 4 naar buiten, het was nog 1 uur opgaand tij, waardoor de golfslag nog te doen was. Het eerste stuk was best pittig met flinke klappers, maar gelukkig is alles goed in orde aan boord en is alles heel gebleven. Ook hulde aan de kat, die gewoon relaxt bleef slapen in de kast. Buitje op onze kop gekregen, maar daarna werd het zonnig. Op de Elbe liep de stroom lange tijd tegen, dus we gingen niet echt hard. Exact 12 uur nadat we vertrokken waren uit Spiekeroog, om 8 uur, voeren we de Alter Fisher Hafen in. Gespot door Bas op de webcam van Cuxhaven. Een lange dag, maar wel alles kunnen zeilen, dus blij met onze keus. Nu onder zeil 💤 Liggeld: gratis Voorin de haven aan stuurboordzijde zijn vrije plekken, de rest is gereserveerd voor kotters. Op de kop van de haven zit een grote supermarkt. In de haven ernaast kan je tanken.
  1. Zeilreis naar Denemarken
  2. Cuxhaven