Drieborg, Netherlands - Polarsteps
We hebben al 3 dagen niet kunnen zeilen, dus de schipper was een beetje aan t brommen. Vandaag leek het niet veel beter te worden. Om kwart over 6 vertrokken uit Juist met stroom tegen, weinig wind en regen. Na een uur of 4 vastgelopen op het wantij, de wind ging helemaal uit en de zon aan. Altijd fijn als je droogvalt.
Toen we los waren ging opeens de wind aan en met stroom mee gingen we in volle vaart (19 km p/u aangetikt) de Eems en Dollard over richting Nieuwe Statenzijl. Het humeur van de schipper klaarde hierdoor flink op.
De aanloop naar de sluis is een kronkelig geultje, waardoor het iets langer duurde dan gepland, maar toch nog net op tijd voor de sluis (die draait maar tot 17 uur).
Nieuwe Statenzijl is een gehucht met 6 huizen, maar dat zou je niet denken als je het aantal toeschouwers zag bij sluis. We hebben een plekje gevonden direct aan bakboord ma de sluis.
We liggen hier precies op de grens met Duitsland, maar officieel zijn we nu weer terug in NL. We zijn hier vanwege het slechte weer van de komende dagen, dan is het leuker om hier op de kanaaltjes te zitten dan op het wad.
Sup is dolblij met d’r graskantje en is lekker an t jagen.
Zeilreis naar Denemarken
Drieborg