George Town, Malaysia - Polarsteps
Daar zijn we weer. Vandaag om 08:00 de boot terug naar het vaste land want in Besut staat onze auto. Eenmaal bij de auto zit er een verregend papiertje op het raam geplakt iets wat op een parkeerboete lijkt maar zo goed als onleesbaar is 🤪. Dus in het dashboardkastje gegooit en toedeledokie er vandoor. We zien het wel 😬.
We moesten vandaag dwars door Malysia van Besut naar Penang een stukje van 360 km maar wel op een 2 baansweg met kuilen ipv drempels dus het was met tussenstops zo'n 6uur en 30min sturen, soms door dorpjes maar ook hele stukken door de jungle. Dus was het wel nodig dat als je een benzinestation tegen komt de auto volgooit want het kan zomaar heel lang duren en de Proton Bezza is wel klein maar zeker niet zuinig. Nu maakt dat laatste niet uit met €0,41 per liter 🤪🤪.
Ergens tussen 15:00-16:00 zijn we in Penang gearriveerd,wat een verkeer hier mega druk. Dus alles uitgeladen en met een Grab ( soort Uber ) ons aflaten zetten in Georgetown het oude centrum. Daar gelopen en vanavond gegeten met maar weer eens een biertje wat op Perhentian een zeldzaamheid is vanwege hun geloof.
Om 20:00 weer in ons huisje op de 26ste verdieping en met zijn 2en ff aan het puzzelen geweest hoe we naar Langkawi gaan en waar gaan we maffe. Vliegtickets geboekt, Hotel besproken want we gaan lui doen op Langkawi.
Zo dat was weer een dagje sturen nu moe in bed ( 22:28 in NL 16:28 )
Singapore & Malaysia, 16 Sept. 2022 🛫
George Town