Rome, Italië - Polarsteps
Laatste dag Rome, richting Pantheon, Piaza Navone en Piaza Fiori (Markt) al wandelend natuurlijk nog een paar kerken en fonteinen tegengekomen, de parlementsgebouwen en veel kleine straatjes, hoekjes en gaatjes met terrasjes, winkeltjes etc., mijn idee van Italie.
Wat dat betreft vallen die romeinen me een beetje tegen, echt vriendelijk vind ik ze niet.
Ik had wat meer luchtige en frivolere mensen verwacht maar het is allemaal nogal kil en koud.
Vreemde gewoontes hebben die romeinen zeiden die Galliers al. Verder heeft Rome schitterende dingen in huis wat de moeite waard is en als je "alles" wilt zien ben je nog wel even bezig. Alhoewel, af en toe sta ik naar een paar stenen of muurtjes te kijken waarvoor je wel een hoop fantasie nodig hebt om te geloven dat daar de romijnen rondgelopen hebben, ik heb die hopen steen ook wel eens in Drente gezien, geloof ik.
Verder veel leurende verkopers en bedelaars, die lang zo zielig niet bleken als ze er uitzagen of voordeden, in de trein terug naar de camping kwamen we er een aantal tegen, ze konden inmiddels lopen, hadden geen stok meer nodig om te lopen gezellig al rokend met een biertje naar huis.
Het Pantheon plus de straatjes en pleintjes eromheen
hebben voor mij gewonnen.
JenA
Italië 2015