Lanquín, Guatemala - Polarsteps

Vroeg vertrokken vanuit Atitlan meer en 12 uur lang in een shuttle gezeten richting het binnenland, naar het stadje lanquin. Onderweg kom je vele groepen mensen tegen die door de straten rijden met vlaggen ballonnen ed om zo hun politieke partij aan te prijzen aan bewoners. Er zijn hier binnekort verkiezingen dus je vindt overal reclame posters van politieke partijen. Het valt op dat hier veel gecommuniceerd wordt dmv plaatjes en muurbeschilderingen omdat het veel mensen in de landbouw werken, en ik ervan uit ga dat er een percentage ongeletterde mensen woont hier. Zo vindt je geen teksten op minimarkets maar grote foto’s van de producten die ze hebben, grappig om te zien. Ondertussen worden de bergen een stuk stijler en rijden we de sunset tegemoet. Savonds komen wij aan by Zephyr Lodge waarbij ik regelrecht versteld sta van hoe chill deze plek is. Infinity pool, jungle lodges en een hele chille sfeer. Biertjes gedronken aan de zwembad bar en savonds een kleine party, erg leuk. Klaar voor de tour van morgen want dat wordt me er eentje!
  1. Guatemala - Colombia - Curaçao
  2. Lanquín