Cartagena, Colombia - Polarsteps
Touch down cartagena!
Avond 1;
7 uurtjes onderweg geweest via bogota en ik stapte uit met de view op foto 1; heel Nice!
Het is hier erg warm maar ook een beetje regenachtig (korte hevige buien).
Bies arriveerde wat later in de avond en gezellig even wat drankjes gedronken.
Dag 2;
Volgende dag simkaart gefixt en een heerlijke Arapa gegeten (soort broodje met vlees, kaas erin).
Savonds drankjes gedronken en genoten van de straatartiesten (zie video’s).
Daarna door naar eivissa voor een mega mooi uitzicht en lekkere live muziek, de stad is in de avond erg bruisend en overal spelen bands en mensen salsadansen.. precies zoals we hadden voorgesteld.
Dag 3;
Volgende dag zijn we naar het fort van san philipe gegaan en naar een lokale markt (was erg Gore bedoeling maar eten zag er best lekker uit haha, wel laten staan alleen).
Nog even een leuke outfit voor bies gescoord en daarna lekker geluncht voor 12.000 peso (2,5 euro)
Vanavond tapas night en let’s see waar het schip strand :)
Dag 4;
We hadden een leuke free walking tour gedaan, met een gids die ons alles vertelde over de stad, het verleden wat vol zit met verhalen over piraten en hoe de officiële benaming van de stad Cartagena tot stand is gekomen en praktisch is opgebouwd door Afrikaanse slaven.
Er woont in Cartagena een mix van afstammelingen van Spanjaarden, Afrikanen en inheemse mensen (Brazilianen).
Daarna checkten we in bij Selina in getsemani en liepen we wat rond in het centrale park waar ze aapjes, leguanen en luiaarden hebben savonds aten we wat lekkere sushi bij rinco en gingen we optijd slapen.
Morgen trip naar 1 van de Rosario eilanden en lekker relaxen dus…
Dag 5;
Met de speedboat naar de Tierra bomba gegaan om lekker te relaxen dehele dag, cocktails, witte stranden en chille muziek, helemaal top dus.
Savonds hadden we een dansles op de rooftop van Selina en aten we bij El beso.
Adios guapas
Guatemala - Colombia - Curaçao