Islas Galápagos, Ecuador - Polarsteps
Wetsuit mee. Gopro mee. Goed ontbijt. Verkeerd gelopen maar met heel mooi uitzicht. In de eerste baai vanaf de rotsen snorkelen. Mooie vissen en schildpadden. Tweede baai zelfde als gisterochtend, maar nu is het eb dus er is soort lagoon ontstaan waarin mega veel dieren zijn. Binnen dezelfde minuut zie je een schildpad groter dan een meter, een van de bodem etende iguaan en een zeeleeuw die met je wil spelen. Wat een paradijs.
En ze zijn absoluut niet bang voor mensen, soms ook nadeel want:
Colette had een akkefietje met een zeehond die in haar waterschoentje beet(niet hard), maar waarschijnlijk wou die gewoon even spelen. Of haar weg jagen.
En we werden het water uit gejaagd door een afgressieve pelikaan. Dat was wel eng, die viel ons allebei aan terwijl we aan het snorkelen waren, achtervolgde ons steeds en liet ons pas met rust toen we uit het water waren.
Daarna nog even een duik/snorkeltrip boeken voor morgen, want we hebben nog niet genoeg gezien 😝.
Ps. Heel erg balen dat mijn GoPro filmpjes van zwemmen met zeeleeuwen, iguanas en schildpadden niet op Polarsteps kunnen 😢
Galapagos eilanden
Islas Galápagos