Bogotá, Colombia - Polarsteps

Woensdag was onze eerste volle dag in Bogota! Na een matige nacht voor mij (vanaf 5 uur had ik plafonddienst door de jetlag) en een goede nacht voor Maarten (hij heeft bijna de klok rond geslapen) gingen we rond een uurtje of 11 de stad in om de eerste praktische dingen te regelen, zoals het kopen van een nieuwe SIM-kaart en een nieuwe portemonnee. Heel moeilijk was dat allemaal niet, aangezien je op straat elke vijf minuten wordt aangesproken door iemand die SIM-kaarten verkoopt (of andere zooi zoals sombrero's, brillen, portemonnees of shirtjes). Nadat we die dingen hadden geregeld, zijn we aan de wandel gegaan. Elke vijf minuten wist Maarten mij te vertellen dat we “gewoon in Colombia waren man." We hebben het Plaza Bolivar bezocht en zijn naar het Museo Nacional gegaan, die ons in totaal wel een paar uurtjes bezighielden. Ondertussen dronken we iets te sterke koffie - Maarten klaagde de rest van de dag over hartkloppingen - en aten we iets teveel empanada's - die we voor een zeer schappelijk bedrag van 70 cent konden kopen. Om een uurtje of 17 kwamen we terug in het hostel om daar de rest van de avond maximaal twee bier, en zeker niet meer, te drinken. We wilden graag andere reizigers ontmoeten, maar helaas was het erg rustig in het hostel. Wel zijn we nog even met een Nederlands meisje de stad ingeweest 's avonds, maar de meeste kroegen waren niet open. Om 22.30 uur lagen we keurig weer in Café de Mand! Vandaag staat een hike naar Monserrate gepland. De Monserrate is de hoogste bergtop in de omgeving op 3150 meter hoogte en moet een schitterend uitzicht op Bogota opleveren. We zijn benieuwd!
  1. Colombiaaaa
  2. Bogotá