Salento, Colombia - Polarsteps

Het is alweer even geleden dat Maarten en ik van ons hebben laten horen. Dat komt niet omdat we elkaar inmiddels de ogen uitkrabben (al kunnen we soms wel op een lekkere, gezonde manier knetteren), maar wel omdat we het erg naar ons zin hebben hier in Colombia! De eerste zeven dagen van onze reis hebben we in Bogota doorgebracht, de afgelopen dagen waren we in Salento, een koffiedorp dat tegen de Andes aanligt. In Bogota hebben we ons erg vermaakt, vooral met de Pride die op zondag was, maar we zijn blij dat we er weg zijn. De kou, de grimmigheid (soms) op straat en de regen zorgden ervoor dat we na zeven dagen wel toe waren aan een andere stad. Die stad is een dorp geworden: veel reizigers gingen naar Salento, en dus volgden wij hen. Na een busreis van twaalf uur met onze vrienden Colby en Matteo uit de VS kwamen we er maandagavond aan. De afgelopen dagen hebben we een koffieboerderij bezocht in Salento, hikes gemaakt, in de hangmat gelegen, paard gereden, gegeten en biertjes gedronken! Nu pas hebben we het gevoel dat onze reis echt is begonnen. Het lekkere weer, de sfeer in het dorp en onze reisvrienden zorgen ervoor dat we ons heel goed voelen! Morgen is alweer onze laatste dag in Salento. Medellin is onze volgende bestemming. Waar we erg naar uitkijken in Medellin: de feesten, paragliden over de stad en musea bezoeken over Pablo Escobar en het drugsverleden van Colombia.
  1. Colombiaaaa
  2. Salento