Açores, Portugal - Polarsteps

Welkom op Terceira AirPort, een kleine luchthaven waar we uur het vliegtuig met een trap het vliegveld opstappen. Maar niet zo klein als Holguin in Cuba of Broome in Australië dat je direct de vertrekhal inloopt. Met een bus (ritje van ca 1 min) rijden we naar de aankomsthal. Met twee bagagebanden is het ook niet lang zoeken naar waar de bagage vandaan komt. Onze opvallende duffelbags pikken we er zo uit. In een mum van tijd staan we bij de autoverhuur en ca 5 min later hebben we een auto tot onze beschikking, voorgereden tot pal voor de hoofdingang. Op Schiphol heb je dan de bagageban nog niet eens in het zicht. Maaike wordt aangesproken door een jonge vrouw die de dochter zou zijn van de housekeeper. Klinkt vrij apart, vooral als ze een andere naam voor het huisje opgeeft dan wij dachten, maar we laten ons overtuigen. Onderweg maken we nog een pitstop bij een supermarkt en daarna worden we naar het huisje geloodst. Onderweg nog een mooie zonsondergang maar met deze slingerende weggetjes achter een local aan geen tijd voor een foto.
  1. Azoren
  2. Açores