Miraflores, Peru - Polarsteps

Lima, de stad waarvan elke 'travelguide' zegt dat het goed is om te bekomen van een lange vlucht maar voor de rest niet écht de moeite is. We kunnen de boekskes geen ongelijk geven na vandaag; Lima mist een portie gezelligheid als je't ons vraagt om ons te bekoren als grootstad. We bezochten een aantal grote pleinen in het echte stadscentrum maar besloten snel om terug te keren naar de kustzijde om te wandelen doorheen de aangelegde parken en de enige gezellige brug in Lima te bezoeken, puento de los Suspiros Barranco. Als er 1 wijk is in Lima waar je wel even het stads-vakantie gevoel hebt is het daar. Maar, als je fan bent van auto's (heel veel) en wilt genieten van uren getoeter dan is Lima the place to be. De regels zijn simpel, rijstroken zijn er voor de versiering. Pinken is beleefd, maar totaal nutteloos. Je verandert van rijstrook en je vertrouwt erop dat de andere op tijd stopt. Wanneer het groen is en het gaat niet vooruit tuut je, wanneer je voorrang geeft tuut je, wanneer een voetganger oversteekt tuut je en wanneer een ander tuut, tuut je ook. Simpel. Wij hebben genoeg getuut gehad en zijn dan ook tevreden dat we morgen Lima verlaten en richting natuur trekken. Dat we daarvoor om 6u moeten opstaan nemen we erbij. Ze zullen ons wel wakker toeteren. 🚗🤔🤯
  1. KarlienFabre
  2. Peru & Bolivia