Buenos Aires, Argentina - Polarsteps

Een stukje geschiedenis les voor de leergierige onder ons🤓: Argentinië is van oorsprong een rijk land onder de zuid Amerikaanse landen en werd dan ook in 1810 als eerste zuid Amerikaanse land onafhankelijk door zich van de Spanjaarden los te maken. Argentinië heeft meerdermaals voor economische crisissen gestaan en de laatste jaren is er een inflatie geweest van 30 naar 40 naar zelfs meer dan 100%. Er bestaat nog maar slechts 5% van de originele bevolking en omdat Argentinië geen afstammelingen had van bijvoorbeeld de Inca’s in Peru en de Maya’s in Mexico, waren zij genoodzaakt een eigen identiteit op te bouwen. Nog steeds is deze identiteit redelijk vaag en komt het vooral neer op bepaalde helden van de stad. Argentijnen blijken net als de Engelsen dan ook redelijk kinderachtig te zijn geweest in het verleden. Zo maakten Engeland en Argentinië jaren lang ruzie om 2 eilanden zoals kinderen om één snoepje ruzie kunnen maken. Helaas heeft dit zelfs vele onschuldige levens moeten kosten… Voor meer geschiedenis, zoek zelf maar op 😉 (dit was nooit mijn vak) Dan nog even de helden: * Maradona staat bovenaan als held van
  1. ‘Where to begin’
  2. Buenos Aires